Skip to content

Polikarbonát lemezek

A polikarbonát (policarbonat) általában víztiszta, nagyon jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésálló képességgel rendelkező szerves műanyag.

Polikarbonát alapanyagból öntéssel, extrudálással sokféle félkész- és készterméket állítanak elő.
A polikarbonát síklemezeket, síklapokat két nagy csoportra osztjuk:

 • tömör polikarbonát
 • üregkamrás polikarbonát (cellás polikarbonát, légkamrás polikarbonát …)

Mindkét fajtát többféle színben (víztiszta, opál, bronz, kék, zöld…), többféle felületkezeléssel gyártják (UV védelem, karcálló bevonat, katedrál üveg hatás…)
Polikarbonát kereskedelmi partnerünk a P&T Plasztik Kft.

Tömör polikarbonát

tömör polikarbonát lapokat extrudálással állítják elő. Ezek a lapok az un. törhetetlen plexi lapok. Nagyon jó, a plexihez közelítő optikai tulajdonságokkal rendelkezik, de jobb hő- és ütésállóság van. A biztonsági üveggel szembeni nagy előnye fele akkora súlya és jóval olcsóbb ára. A tömör polikarbonát lapok hidegen és melegen hajlíthatóak, rugalmasak. A polikarbonátokat viszonylag jó vegyszerállóság és jó elektromos szigetelés jellemzi. A lemezeket általában UV védelemmel látják el, így a lapok várható kültéri élettartama min. 10 év (a gyári előírások szerint beszerelt lapok élettartama átlagosan 15-20 év).
A tömör polikarbonát lapok jellemző felhasználási területe minden olyan sík vagy hajlított alkalmazás, ahol fontos a jó optikai tulajdonság és a törhetetlenség, mint pl.: munkagépek védőburkolata, sportpályák védőburkolata (pl. hokipálya), utcai bútorok (pl.: buszmegállók, hirdető táblák, italautomata) vandálbiztos „üvegezése”, hajlított polikarbonát előtető, tetőfedések, polikarbonát medencefedések, előtetők, kirakat portálok, elektromos kapcsoló dobozok, kapcsoló szekrények, versenyautók szélvédője…

Üregkamrás polikarbonát

Az üregkamrás polikarbonát lapokat un. koextrudálással állítják elő. A lemez alsó és felső lapja között egy vagy több réteget, üreget hoznak létre,aminek köszönhetően a lemez merevebb, sokkal jobb hőszigetelő és könnyebb, mint a tömör polikarbonát. A lemezeket UV védelemmel látják el, így a lapok várható kültéri élettartama min. 10 év (a gyári előírások szerint beszerelt lapok élettartama átlagosan 15-20 év).

Az üregkamrás polikarbonát lapok jellemző felhasználási felülete minden olyan sík vagy hajlított tetőfedés (előtető, teraszfedés, medencefedés, felülvilágító…), térelválasztás, ahol fontos a fényáteresztés és esetleg a hőszigetelés vagy ütésállóság, kis súly is. A polikarbonát lapok kiválóan ellenállnak a normál jégverésnek, szélnyomásnak, hónyomásnak.
Az üregkamrás polikarbonát lapokból készülnek az alábbi, elsősorban lakossági termékeink:

 • polikarbonát előtető (bejáratok fölé, elé, fém szerkezettel)
 • polikarbonát teraszfedés (fa vagy fém tartószerkezettel)
 • polikarbonát medencefedés (alumínium szerkezettel)

Az üregkamrás polikarbonát lapokból készülnek az alábbi, elsősorban ipari termékeink:

 • polikarbonát sávvilágító (ipari csarnok felülvilágító, bevilágító)
 • polikarbonát donga (csarnokfedés, építmények közti térfedés…)
 • füstelvezető kupola (RWA kupola)
 • polikarbonát pont bevilágító
 • álmennyezetek (ipari csarnokok hőszigetelő álmennyezete, ami átengedi a fényt)
 • térelválasztások (csarnok térelválasztások, mobil falak, irodai térelválasztás)
 • nagyobb felületű reklám felirat hordozók a reklámipar számára

FLEX-TIME Kft. kivitelezés, szerelés, minden ami műanyag! Válasszon az alábbi termékekből, szolgáltatásokból:
polikarbonát szerelés, polikarbonát  kivitelezés, füstelvezető kupola, polikarbonát donga, felülvilágító, sávvilágító, függönyfal, alucobond szerelés, dibond szerelés, álmennyezet szerelés