Skip to content

Felülvilágító kupola

A felülvilágító kupola, polikarbonát donga, (füstelvezető kupola, hő elvezető kupola, rwa kupola) olyan, jellemzően ipari csarnokok tetején sávban vagy pontszerűen elhelyezett műanyag lemez héjalással készült nyitható vagy fix felülvilágító, ami elegendő többletfényt enged be a csarnokba, de a tetőhöz viszonyított kis felülete miatt kevésbé melegszik fel a csarnok. A felülvilágító kupola jellemzően valamilyen acél vagy alumínium szerkezetű, műanyag (polikarbonát) héjalású szerkezet, funkciója a felülvilágítás és/vagy a füst- és hőelvezetés.
A Flex-Time Kft 1993 óta jelentős gyártói és kivitelezői tapasztalattal rendelkezik a legkülönfélébb felülvilágító- és füstelvezető kupolák gyártásában, beépítésében. Referenciáink között több felülvilágító és füstelvezető projektet is talál.

Polikarbonát donga

A polikarbonát dongák általában hajlított acélszerkezetű sávvilágítók üregkamrás polikarbonát héjalással. A tetőhöz való hézagmentes csatlakozást egyedi lábazattal oldják meg. A polikarbonát dongák vagy fix szerkezetűek vagy nyithatóak (kézi, motoros, távvezérelt, automata). Füstérzékelővel és vésznyitóval szerelve a polikarbonát donga alkalmas minősített, RWA füstelvezetőnek. A Flex-Time Kft polikarbonát donga gyártását és donga szerelését már 1993 óta végzi.

Felülvilágító kupola

A felülvilágító kupolák pontszerű tető bevilágítók, jellemzően acél vázzal, polikarbonát héjalással. A kupolák általában nyithatóak (kézi, motoros, távvezérelt, automata). A felülvilágító kupolának, csakúgy, mint a nyitható polikarbonát dongának rendszerint füstelvezető szerepe is van.

Füstelvezető kupola, RWA kupola

A füstelvezető kupola, azaz az RWA kupola olyan minősített felülvilágító kupola vagy donga, ami füstelvezetésre és hőelvezetésre is szolgál. A leghatékonyabb védekezést a tűz esetén keletkező gázok szabadba vezetésével érhetjük el, ezért az RWA kupolák füstérzékelővel és vésznyitóval szereltek. Az épületben keletkező tüzeket sajnos alapvetően nem lehet megakadályozni, ezért a létesítmények, építmények használatára vonatkozó tűzvédelmi szabályok szigorításáról, az ún. RWA berendezések követelményéről a 9/2008. (II.22.) ÖTM rendeletben határoztak, a rendelet 2008. május 22-től lépett hatályba. Az általunk forgalmazott RWA kupolák minden ipari standardnak megfelelnek, rendelkeznek minden fontosabb európai minősítő intézet elismerésével. A füstelvezető kupola, RWA kupola beszerelését bízza szakértőkre! A Flex-Time Kft RWA kupolák szerelését már 1993 óta végzi.

FLEX-TIME Kft. kivitelezés, szerelés, minden ami műanyag! Válasszon az alábbi termékekből, szolgáltatásokból:
polikarbonát szerelés, polikarbonát  kivitelezés, füstelvezető kupola, polikarbonát donga, felülvilágító, sávvilágító, függönyfal, zajvédő fal, alucobond szerelés, dibond szerelés, álmennyezet szerelés