Skip to content

Plexi lemezek

Plexi, más néven akril vagy pmma (polimetil-metakrilát). A műanyag (polimer) üveg. A köztudatban az egyik legelterjedtebb műanyag síklap (a pvc-vel egyetemben).
plexi (akril, pmma) általában víztiszta, kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkező, nagyon jól megmunkálható műanyag. A plexi lapok alapanyaga UV ellenálló, így kiválóan alkalmazhatóak kültéri installációkra.
Plexi alapanyagból öntéssel, extrudálással sokféle félkész- és készterméket állítanak elő.
A plexi síklemezeket, síklapokat két nagy csoportra osztjuk:

  • extrudált plexi lapok
  • öntött plexi lemezek

Mindkét fajtát többféle színben (transzparens és telített színek: víztiszta, opál, kék, zöld, piros, fekete…) és színhatásban (szatén, fluo…) és többféle felületkezeléssel gyártják.
Cégünk a Flex-Time Kft nagyobb szériás plexi lemezek feldolgozásával, plexi termékek gyártásával (plexi display, plexi reklámtábla, plexi dobozok, plexi világító tábla, plexi laptok, plexi prospektus tartó, plexi vitrin …) is foglalkozik.
Minőségi plexi lemezeink beszállítója a P&T Plasztik Kft.

Extrudált plexi

Az extrudált plexi lapokat un. extrudálással állítják elő. Olcsóbban és kisebb mérettűréssel állíthatóak elő, mint az öntött plexi lapok, azonban inkább egyszerűbb alkalmazásra használhatóak.
Az extrudált plexi lemezeket jellemzően a reklám dekor piac használja különféle plexi display-k, egyszerűbb plexi tárgyak, reklámtáblák, világító táblák készülnek belőle, de az építőipari felhasználása is jelentős.
Az extrudált plexik lakossági felhasználása is jelentős, főként üveg helyettesítésre, mivel olcsóbb, mint az üveg vagy a tömör polikarbonát, nehezebben törik, mint az üveg, és nem szilánkosan.

Öntött plexi

Az öntött plexi lemezek drágábbak és nagyobb mérettűréssel (pontatlanabbul) állíthatóak elő, mint az extrudált plexi lapok, azonban még jobb optikai tulajdonsággal és feldolgozhatósággal (vákuumformázhatósággal, forgácsolhatósággal, marhatósággal, hajlíthatósággal, polírozhatósággal…) rendelkeznek.
Az öntött plexi lemezeket jellemzően a reklámdekor piac használja különféle plexi display-k, bonyolultabb, összetettebb plexi tárgyak, színes reklámtáblák, világító táblák készülnek belőle, de a szaniter célú felhasználása is jelentős.
A színes plexi lemezek jellemzően öntött plexiből készülnek, jobb optikai tulajdonságuknak köszönhetően a színek is szebbek, élénkebbek.

FLEX-TIME Kft. kivitelezés, szerelés, minden ami műanyag! Válasszon az alábbi termékekből, szolgáltatásokból:
polikarbonát szerelés, polikarbonát  kivitelezés, füstelvezető kupola, polikarbonát donga, felülvilágító, sávvilágító, függönyfal, zajvédő fal, alucobond szerelés, dibond szerelés, álmennyezet szerelés.