Skip to content

Alumínium kompozit lemez (STACBOND, ACP, Alucobond, Dibond)

Az alumínium kompozit lemezek olyan műanyag (vagy ásványi) maggal rendelkező lapok, amik mindkét oldalára egy-egy vékony alumínium réteget sajtolnak. Az így kapott lemez a műanyag magnak köszönhetően könnyű, az alu fedő rétegnek köszönhetően pedig tartós, ellenálló, szilárd és merev. Fajlagos költségét tekintve (főleg más, hasonló tudású anyagokhoz hasonlítva) olcsó anyag.
Az alucobond lemezek és dibond lemezek alumínium felületét általában színezik vagy valamilyen mintát alakítanak ki rajta, így alkalmas dekorációs célra.
A Flex-Time Kft alumínium kompozit lemez kereskedelmi partnere a P&T Plasztik Kft.

Az alumínium kompozit lemezeket többféle minőségben gyártják, de alapvetően kettőt különböztetünk meg egymástól (az alábbi két legismertebb márkanév határozza meg a két legismertebb minőségi kategóriát):

STACBOND alumínium kompozit lemezek

Satcbond felújítás

A STACBOND lemezek főként 4-5 mm vastagságban készülnek, 0,5 mm-es alu páncélzattal és A2-es vagy FR ásványi maggal, melyek kifejezetten kültéri homlokzatok készítésére teszik alkalmassá. Nem csupán új épületekhez ajánljuk, mivel egy régebbi épületnek is új arcot tud adni a különböző színeknek, formáknak és textúráknak köszönhetően. A lemezekhez komplett szerelési rendszert tudunk biztosítani, továbbá a lemezek tálcásítását is sok éves tapasztalattal vállaljuk. Igény szerint szereléssel együtt is tudjuk vállalni a lemezek gyártatását.

 
 

Dibond lemez

Dibond lemezek jellemzően 3mm vastag PE (polietilén) maggal készülnek, az alu páncélzat vastagsága 0,3mm. A dibond lapok elsősorban a reklám-dekor (sign) piac részére készülnek, beltéri és kültéri (kis homlokzat magasságú) alkalmazásra egyaránt alkalmasak. A dibond lemezek felülete általában festett (PE, poliészter alapú festékkel, fehér, piros, kék, sárga, zöld, fekete… színekben), egyik oldalúk fényes, másik matt felületképzést kap. Az utóbbi időben elterjedt az un. digital dibond lemez, ami alkalmas közvetlen digitális nyomtatásra. A dibond-ot a reklámipar jellemzően nagyformátumú reklámtábláknak, totemoszlopoknak használja, de nyugaton a beltéri jelzőtáblákat, útvonal jelzőket is erre nyomtatják. A designerek és belsőépítészek előszeretettel alkalmazzák a dibond lemezek festett vagy szálcsiszolt alu verzióját. A szálcsiszolt alu dibond talán az egyik legszebb modern dekorelem. A lemezek jellemző mérete 1500x3000mm, 1500x4000mm vagy 1220x2440mm.

Alucobond lemez

Az Alucobond lemezek jellemzően 4-5mm vastag PE maggal (vagy tűzálló verzióban mineral maggal) készülnek, 0,5mm-es alu páncélzattal. Az alucobond lemez már alkalmas magasépítészeti megoldásokra, átszellőztetett vagy hőszigetelt homlokzat borításra. A vastagabb alu kéregnek köszönhetően statikája sokkal jobb, mint a dibond lemezé, igaz emiatt ára is magasabb. Az alucobond jellemzően az építőipar által használt alu kompozit szendvicslemez, elsősorban irodaházak homlokzati burkolására. A lemezek festése pe-vel vagy pvdf-fel történik, ez utóbbi kültéri alkalmazásra 10 év feletti garanciát jelent. Az alucobond lemezek akár A2 tűzvédelmi minősítéssel is kaphatóak! A Flex.Time Kft által kivitelezett Alucobond szerelésekről a referenciák között találhat további képeket.

FLEX-TIME Kft. kivitelezés, szerelés, minden ami műanyag! Válasszon az alábbi termékekből, szolgáltatásokból:
polikarbonát szerelés, polikarbonát  kivitelezés, füstelvezető kupola, polikarbonát donga, felülvilágító, sávvilágító, függönyfal, zajvédő fal, alucobond szerelés, dibond szerelés, álmennyezet szerelés